processmedia.se

Alla vägar bär till Överkalix

Överkalix i hjärtat av NorrbottenI oktober förra året skrev jag en artikel i Näringsliv i Norr om utvecklingen i Överkalix. Jag hade en intressant intervju med kommunalrådet Leif Nilsson. Bland annat berättade han varmt om Överkalix läge i hjärtat av Norbotten och att läget dessutom bidragit till att ett stort rikstäckande logistikföretag etablerat sig med bas i Överkalix.

När jag sedan satt på kammaren och skulle göra en layout av artikeln hade jag ingenting bra som kunde illustrera det Leif berättade om. Jag är urusel på att rita på fri hand så det var uteslutet att göra något sådant. Däremot att dra raka streck med musen i Adobe Illustrator är ju lättare och plötsligt tändes glödlampan och jag såg strecken som på en tunnelbane-karta framför mig med Överkalix som ”T-central”. Den här enkla grafiken har blivit positivt uppmärksammad flera gånger och nu senast i dag ringde en från Överkalix Utvecklings AB och frågade om han kunde använda grafiken i en broschyr till projektet Invest in Överkalix.

Kul tycker jag och även om det inte är något grafiskt mästerverk jag slängde ihop i all hast på småtimmarna natten före tryck så nådde det sitt mål att förmedla en enkel och tydlig bild som dessutom uppskattats och kommer till användning.

/Björn

Share :)

Kommentera