processmedia.se

Norrsken - skådespel på himlavalvet

Norrsken har visat sig sparsamt även på våra norra breddgrader kring Kalix de senaste åren. Det är tydligen så att det går i cykler och det ska bli mer norrsken de kommande åren. Därmed ska man förhoppningsvis få fler tillfällen att fotografera detta vackra skådespel som norrsken är.

Ikväll hörde jag det ryktas på Facebook att det var ett mäktigt norrsken som spelade över himlen här i Kalix, jag stövlade iväg direkt ner mot älven för att få dels öppna ytor och även vackra träd som skuggor, men det är svårt att fotografera i mörker och att få till skärpan.

Dessutom kom jag nog lite för sent till föreställningen för norrskenet började avta och var lite blekt. Med slutartider går upp mot 30 sekunder så man måste bängla med stativ också och kall om fingrarna när jag inte kan hantera kamera och stativ med handskar. Men som sagt jag räknar det här som ett träningspass, förhoppningsvis ska det bli fler tillfällen kommande åren att fotografera norrsken.

Share :)

Kommentera