processmedia.se

Dramatiska bilder på skogsbrand

Hamnade under påskhelgen mitt i en skogsbrand… se bildspelet nedan. Nåväl, så dramatiskt var det inte som bilderna visar – utan en kontrollerad brand där vi kalkylerade med att ett par granar och några buskar skulle stryka med. Det var blött i markerna och vindstilla med en rejäl snöhög intill. Bakgrunden var ett gammalt lass med spillved som min far tagit rätt på nån gång under 80-talet för att göra till ved. Men av olika anledningar har det aldrig blivit av. Eftersom veden börjar förmultna har vi under flera års tid planerat att bränna bort vedhögen men förhållandena har inte varit rätt, antingen för mycket snö, eller för torrt i markerna eller för mycket vind. Nu var dock förhållandena perfekt för att fjutta på. Fascinerande på sätt och vis – men samtidigt lite skrämmande att se elden sprida sig över till en gran och sluka den på några sekunder i ett dån av eld.

 

Share :)

Kommentera