processmedia.se

Om Process Media

I naturen med kameran beredd :)

Process Media och Kommunikation i Kalix är ett enmansföretag och jag Björn Palovaara har genom åren samlat på mig bred kunskap och erfarenhet inom media, såväl traditionella tryckta media som digitala media. Mitt intresse för det skrivna ordet, foto och grafisk form har lett mig in på en bana som ger mig fördelen att kunna tjäna mitt levebröd på det jag tycker bäst om att göra.

Jag har en bakgrund som journalist, nyhetsreporter och redigerare och har jobbat på dagstidningen NSD. Efter flera vikariat under några års tid satsade jag på en webbredaktörsutbildning – den första i sitt slag i Sverige. Därefter har jag haft anställning som informatör på Billerud Karlsborg och som webbredaktör på Sveaskog Förvaltnings AB med ansvar för koncernwebb och intranät.

Viktiga erfarenheter: Journalistik på dagstidning. Arbete i informationsstab. Utgivning av personaltidning. Komplexa hemsidesprojekt.Intranät.
Sedan i januari 2007 är jag egen företagare och har i dag två större uppdrag som det mesta kretsar kring.
  • Inatur.se är Sveriges största sajt för naturturism; jakt, fiske och friluftsliv. Inatur.se är ägt av Sveaskog Naturupplevelser och är en del av Sveaskogkoncernen. På Inatur.se har jag hand om det redaktionella innehållet samt utveckling av sajten. I uppdraget ingår även att marknadsföra sajten i sociala medier samt marknadsföring, annonser och olika trycksaker samt presentationer i Powerpoint.
  • Näringsliv i Norr är ett projekt som startade hösten vintern 2005/2006 och är en näringslivstidning i magasinsformat som ges ut till företag i Norrbotten och Västerbotten med ca 7 nr/år. Upplagan är ca 14000 ex. På Näringsliv i Norr är jag redaktionsansvarig och jobbar med urvalet av innehåll samt skriver och fotograferar och har kontakter med frilansreportrar. Jag jobbar även med tidningens grafiska form och gör sidlayout samt hjälper annonserande företag att skapa annonser.

Viktiga erfarenheter: Tidningsutgivning. Utveckling av nyhetssajt. Grafisk formgivning. Presentationer. Bildspel.

Andra uppdrag: Logotyper, hemsidor, Facebook-sidor, broschyrer, annonser, visitkort – alla former av trycksaker åt mindre företag. Turistbroschyr och fiskekartor, text, foto och layout på uppdrag av Kalix Kommun.

Naturfotografering: Sveaskog Förvaltnings AB är en av mina bildkunder och har medverkat i flertalet av deras broschyrer och trycksaker. Har byggt och uppdaterat ett bildarkiv med ca 5000 bilder på uppdrag av Sveaskog Förvaltnings AB

Var med i starten av annonstidningen Reklamguiden som idag ges ut i Överkalix samt i Kalix av två varandra oberoende aktörer.

Jag har stor vana att jobba i följande program: Adobe Indesign. Adobe Photoshop. Quark Xpress. Dreamweaver. EPiServer. ImageVault. WordPress.

Tjänster jag kan erbjuda inom Process Media:

  • Alla former av trycksaksproduktion (broschyrer, logotyper, grafisk profil…etc)
  • Texter, copywriting, pressreleaser etc…
  • Foto
  • Presentationer i Powerpoint, pdf… etc
  • Sociala medier, kom igång hjälp för företag (Facebook, Twitter, Youtube, Flickr, Scrbd, wikipedia, wordpress-bloggar etc)
  • Omvärldsbevakning via Internet, bloggar etc.
  • Hjälp med sökmotoroptimering av hemsidor
  • Hemsidor, hela vägen från domännamn, webbhotell samt publicering.

Fotografering är min hobby sedan mitten av 1980-talet. Min huvudinriktning är naturfotografering, friluftsliv och landskap men har även på uppdrag fotograferat bröllop och reportage. På Flickr bygger jag just nu upp en bildbank: http://www.flickr.com/photos/palovaara/

Ett axplock av olika uppdragsgivare:
Sveaskog Förvaltnings AB, Sveaskog Naturupplevelser AB, Inatur Sverige AB, ArcticShop.se/Arctic Försäljning, Camp Svanis, LoA Assistans, Billerud, Kalix Kommun.

Björn Palovaara
070-282 07 60

Kommentarer eller frågor är välkomna.

* indicates required field

Powered by Fast Secure Contact Form

Share :)